marți, 10 aprilie 2012

Nouă ce ne-a rămas?


Întrebare: noi ce avem? Avem aşa: un univers infinit, o planetă amărâtă, timpul, ziua şi noaptea, o maşină care ne duce la serviciu în fiecare dimineaţa... Stai stai stai...ceeee? Asta are omul? Doar nişte lucruri materiale şi nişte noţiuni pe care abia le stăpâneşte?
Toate acestea au fost inventate de om,chiar şi timpul. Şi atunci există ceva ce nu a fost creat de om şi totuşi acel ceva  îsi arata puterea în fiecare zi, o putere ce ne poate modela foarte uşor, uneori într-un mod plăcut sau chiar neplăcut.
Acel ceva este iubirea, un lucru care nu a fost inventat de om şi totuşi prezent în noi de la începuturile timpului. Noţiunea de "iubire" a fost inventată de om, dar să vedem ce anume înseamnă acest cuvânt, ce exprimă el. Iubirea este un sentiment care îl poţi avea doar o singură dată în viaţă, sunt gânduri prin care pui persoana iubită mai presus decât orice. A iubi înseamnă să ajuţi persoana de lângă tine în orice face ea, să îţi placă şi ţie ceea ce îi place şi ei, la fel şi invers. Însă apare o problemă, nu toţi sunt dispuşi să îi ajuţi aşa cum vrei tu. Cred că acest lucru ne diferienţează pe noi cu adevărat în societate, nu bunurile materiale care sunt numai de suprafaţă, ci iubirea din noi şi cât la sută din ea suntem dispuşi să o împărtăşim cu ceilalţi. Dar iată că aceste lucruri de nimic, lucrurile de suprafaţă, lucrurile inventate de om ne apropie mai mult. Scopurile comune, activităţile de zi cu zi comune, fac oamenii să se apropie unul de celălalt în moduri atât de întortocheate, ascunse şi neînţelese. Prin acest lucru,oamenii reuşesc de fiecare dată să atingă idealul, perfecţiunea, iubirea dintre ei fiind atât de strânsă încât nu îşi mai pot da drumul unul celuilalt. Efectele iubirii sunt multe, toate având la bază o doză ridicată de motivaţie. Ne motivează pe deplin, iubind facem lucruri de neimaginat, cel ce iubeşte se află deasupra lumii, deţine o putere ce îl face de neoprit.
Însă omul nu poate răspunde la o întrebare: "de ce?", de ce omul vrea să iubească şi să fie iubit. Întrebarea asta din păcate a fost inventată  de om şi ca deobicei toate întrebările omului nu au răspunsuri corecte care să îl satisfacă pe deplin. Iubirea este un mister, trăim în acest mister iar misterul trăieşte în noi. Lucrurile sunt complicate, nu putem defini nimic din ceea ce ne înconjoară, şi totuşi le simţim atât de puternic în noi, în suflet.
Mister înseamnă frumuseţe, iar iubirea este cea mai frumoasă dintre toate.

(Autor:Sandu Vlad)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu