sâmbătă, 7 aprilie 2012

Partea a 2 a-Această iubire




Ziua a început foarte anevoios pentru dânsul.Toate păreau să meargă contra voinței lui,totul părea atât de straniu,de trist.
Se gândi să-și prepare o cafea pentru a-l ține treaz, cat de cat.Privea apa din ibric cum fierbe și se gândea că și inima lui clocotește de mult,mult timp.
Înghiți guri mici din cafeaua aceea atât de fierbinte,precum soarele dogoritor din desert.Nu avea chef de nimic.Voia să lase balta toată munca plănuită,însă renunță în cele din urma,spunându-și că dacă-și va ține mintea ocupată,gândurile nu-I vor mai zbura la ea.
Când te lupți cu morile de vânt,trebuie să fii conștient că vei pierde bătălia.
Inutil încercă el să muncească în gradina,fiindcă pur și simplu era obsedat de amintirea atât de vie cu ei doi,doar cu ei doi.
Renunță în sfârșit la grădinărit,se așeză pe micul fotoliu de pe teresa,și privi spre cerul azuriu.
Gândurile,sentimentele și emoțiile,toate se amestecau într-un trio haotic.Se gândea la 1000.000 de lucruri pe minut.Imaginea ei era atât clară,de limpede,încât avea impresia că o zărește pe cerul fără de nori.Știa prea bine că nu mai putea continuă așa,știa că viată lui nu mai înseamnă prea mult,iar acest adevăr îl lasă fără puteri.
Trecură mult timp.Se făcură noapte,iar el tot la cer privea;de dată aceasta ochii îi erau fixati la stele.
Adoră stelele,adoră noaptea,adoră minunată natura.
“Oare ce îmi face iubită de mult pierdută”?
“De fapt,nu poți pierde ce nu ai avut niciodată,și cu atât mai puțin o ființă.”
“Oare ea simte că mă gândesc neîncetat la ea?”
Întrebările-I veneau din străfundul sufletului și degeaba încercă el să le spună STOP;de fiecare dată să nășteau altele,altele și iarăși altele,mult mai apăsătoare,mult mai dureroase,că și cum cineva îi infingea o sabie în piept.
O lacrima dădu să se prelingă pe pielea-I fină precum penile unei lebede albe.
O indemnă parcă să-I curgă pe al lui obraz;doar ce mai avea de pierdut?o lacrimă?!
În cele din urma,lua decizia să meargă în dormitor,dar nu că să doarmă,fiindcă era imposibil,ci că să reflecteze din nou,asupra zilei ce tocmai a trecut;încă o zi pe lista neagră.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu